Teveel nieuw spul op marktplaats

Ik hield me een tijd bezig met het promoten van het gebruik van tweedehands. Het boekje ‘Meer succes op Marktplaats’ dat ik schreef is een handleiding voor het kopen op tweedehands sites. Daarna deed ik een kort onderzoek naar de effecten van de commerciële koers van marktplaats, sinds de overname door Ebay, enige jaren geleden. Mijn conclusie was dat tweedehands minder kans krijgt. Het zal niet verbazen dat dit mijn ervaring ook was bij het verkopen en kopen op marktplaats.

Op verschillende manieren zit nieuw spul het tweedehands aanbod dwars. Vaak gaat het om goedkope producten en scherpe aanbiedingen. Als consument denk je dan al gauw: Waarom zou ik gebruikt kopen als het nieuw zo goedkoop is?
Verder komen er meteen nieuwe spullen in beeld als je gebruikt zoekt. Het idee van de oprichters van marktplaats was juist om gebruikte producten te promoten. Het lijkt er op dat voor marktplaats.nl meer te verdienen is aan nieuw.

Het rapport kun je downloaden op https://7-seas.nl/marktplaats/


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *